DNA verdachte Kasteelmoord matcht met openstaand spoor
Foto: belga

Het DNA van de verdachte die in Nederland werd aangehouden, matcht met een openstaand spoor in het dossier van de moord op Stijn Saelens. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De uitlevering van de verdachte is gevraagd.

Half februari werd in Nederland een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens uit Wingene. Doorgedreven onderzoek van de federale gerechtelijke politie van Brugge heeft nu voor een doorbraak gezorgd. Het DNA van de verdachte blijkt overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier.

Voor de speurders was het al sinds het begin van het onderzoek duidelijk dat twee huurmoordenaars Stijn Saelens om het leven brachten in kasteel Carpentier in Wingene. Nederlander Ronnie van Bommel kon al snel geïdentificeerd worden, maar de Nederlandse drugscrimineel overleed voor de speurders hem konden ondervragen. De tweede uitvoerder bleef al die tijd onder de radar. Begin februari werd een man opgepakt die mogelijk de tweede uitvoerder is van de moord op Saelens. Het parket van Brugge bevestigde toen dat de man werd aangehouden en dat hij wordt beschuldigd van moord.

De Nederlander verzette zich toen tegen zijn uitlevering aan ons land. Maar DNA-onderzoek moest uitwijzen of hij iets te maken heeft met de moord op de kasteelheer op 31 januari 2012. De positieve DNA-match wijst erop dat nu mogelijk ook de tweede uitvoerder is geïdentificeerd.

Op vraag van de onderzoeksrechter zal het parket geen verdere commentaar geven.