Steak Number Eight haalt uit naar gevangene uit programma Alloo
Benjamin Feys: een ‘dickhead’. Foto: vtm

Meer dan 4.400 Facebookvrienden in enkele maanden tijd, ruim 20.000 ‘likes’ bij het bericht dat hij terug in het land is na een jarenlange opsluiting en verschillende interviews: over een gebrek aan aandacht hoeft Benjamin Feys (25) sinds zijn terugkeer naar België, op 21 februari, niet te klagen. De man werd 3,5 jaar opgesloten in een gevangenis in La Paz (Bolivia) nadat hij was veroordeeld tot tien jaar celstraf wegens de smokkel van veertien kilogram drugs. Een vriend die met hem mee reisde, overleed in die gevangenis.

Feys dankt die aandacht voor een groot stuk aan het VTM-programma Alloo in de buitenlandse gevangenis. Daarin bracht reportagemaker Luk Alloo verhalen over Belgen die in het buitenland zijn opgesloten. Feys was het centrale onderwerp van de eerste afleveringen en werd daarin neergezet als een charmante vrijbuiter.

Gisteren plaatste de zanger van de West-Vlaamse rockgroep Steak Number Eight (winnaar van Humo’s Rock Rally in 2008) een bericht op Facebook waarin hij zegt dat hun nummer ‘Dickhead’ (‘smeerlap’) over Feys gaat. De zanger, Brent Vanneste, en Feys waren jeugdvrienden.

‘Het doet me oprecht pijn om nu te zien hoe je dankzij wat goedkope media-aandacht wordt onthaald als een halve nationale held’, schrijft Vanneste. ‘Om te zien hoe je steun krijgt van mensen die me na aan het hart liggen. Het is maar een kwestie van tijd voor je hun vertrouwen zal misbruiken, net zoals je dat bij ons deed. Ik kan alleen maar hopen dat je dit niemand anders meer flikkert.’

Feys organiseerde jaren geleden een benefiet voor de overleden broer van Vanneste, maar stak het geld in zijn eigen zak. Hij zou ook hebben gestolen van de vriendengroep. ‘Je hebt gelijk’, reageerde Feys. ‘Dit spijt me al jaren.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig