Thrombogenics blijft onder de verwachtingen
Foto: BELGA

Biofarmabedrijf Thrombogenics heeft in 2014 minder gepresteerd dat wat analisten verwacht hadden. De verkoop van het oogmedicijn Jetrea in de VS ging meer dan de helft lager.

De omzet kwam vorig jaar uit op 13,8 miljoen euro, waar analisten in doornsee op 16,2 miljoen euro hadden gerekend. Met 2013 valt moeilijk te vergelijken: door een mijlpaalbetaling van 90 miljoen euro van distributiepartner Alcon, kwam de omzet toen uit op 112,8 miljoen euro. Het nettoverlies werd nog groter en ging van -26,4 miljoen naar -51,1 miljoen euro.

De verkoop van Jetrea (ocriplasmine) in de Verenigde Staten tuimelde van 20,2 miljoen naar 8,8 miljoen euro. Er werden in de VS vorig jaar 3.200 patiënten behandeld tegenover 7.000 een jaar eerder. Voor 2015 wordt op 3.500 tot 4.000 doses gemikt.

Tot slot wordt een fase II onderzoek voor Jetrea bij de behandeling van diabetische retinopathie aangekondigd. Jetrea is een middel dat gebruikt wordt voor de behandeling van de oogziekte vitreomaculaire tractie (VMT).

In de VS verkoopt Thrombogenics het middel zelf, buiten de VS werkt het bedrijf daarvoor samen met Novartis-dochter Alcon. Het Leuvense biofarmabedrijf kondigde vorig jaar na een strategische review aan op eigen benen te blijven staan.