Barmanager bijt serveerster in de schouder (maar dat vindt TripAdvisor irrelevant)
Foto: TripAdvisor

Een toeriste die op de reiswebsite TripAdvisor commentaar plaatste over een bar waar de manager een dienster een klap op haar achterwerk geeft, is misnoegd dat de site haar commentaar offline haalde wegens ‘te feministisch’ en ‘irrelevant voor de reisbeleving’.

Nadat Christina Fowler gedineerd had in een Engelse bar in Bedfordshire, schreef ze een ludieke commentaar op de reiswebsite TripAdvisor: ‘Vandaag zag ik hoe de manager van de bar een jonge serveerster speels in haar schouder beet. Even later sloeg hij op haar achterwerk en maakte smakkende kusgeluidjes terwijl het meisje wegsprong. Een goede herinnering waarom we nog altijd feminisme nodig hebben anno 2015.’

Vlak nadat haar commentaar werd gepubliceerd op de website kreeg ze antwoord van de manager van de bar, die niet zo blij was met haar beoordeling. De toeriste zag echter geen graten in haar opmerking en was geschrokken van de hevige reactie.

 

 

Niet veel later verwijdert TripAdvisor de commentaar van Fowler wegens ‘irrelevantie’. Wanneer Fowler opnieuw probeert, krijgt ze een uitgebreid bericht van de reiswebsite met de vermelding dat ‘irrelevante opmerkingen over seksuele intimidatie niets te maken hebben met haar reisbeleving’.

De manager reageert: ‘Ik bijt hen, zij bijten mij... We zijn zoals een familie’

Intussen heeft ook de manager van de bar gereageerd op alle verontwaardigde berichten die binnenstroomden na het incident: ‘Ik bijt die meisjes, zij bijten mij... We zijn zoals familie. Het was trouwens maar om te spelen en geen echte beet. We krijgen over het algemeen excellente beoordelingen omdat we een goede sfeer hebben in de bar.’