Zoeken naar MH370 kostte Maleisië al 20 miljoen euro
Foto: AFP

Maleisië heeft vorig jaar omgerekend ongeveer 20 miljoen euro uitgegeven aan de zoektocht naar de verdwenen vlucht MH370. Dat deelde minister van Verkeer Liow Tiong Lai woensdag schriftelijk aan het parlement in een stand van zaken mee.

‘De geschatte totaalkost van de zoekoperatie staat nog niet vast, omdat er nog steeds naar het toestel wordt gezocht’, verklaarde hij voorts. Luchtmacht, marine, politie, brandweer en reddingsdiensten namen aan de operatie deel.

Het toestel van Malaysia Airlines verdween een jaar geleden met 239 mensen aan boord toen het op weg was van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Peking. In de Indische Oceaan wordt verder gezocht naar het vliegtuig.

Ook Australië heeft al een miljoenenbedrag met dubbele cijfers uitgegeven aan de zoekactie. Omdat het vermiste toestel nog steeds niet gevonden werd, groeit de twijfel over de zoekacties. De Australische premier Tony Abbott liet onlangs nog optekenen dat er ‘niet eeuwig’ intensief kan gezocht worden.