Kind executeert IS-gijzelaar
De ouders van Muhammad Musallam met deen foto van hun zoon. Foto: AFP
De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft een nieuwe, schokkende video verspreid. Die toont hoe een kind, een jongen van een jaar of tien, een Palestijnse gijzelaar doodschiet.

De video begint met een ‘interview’ met de Palestijnse gijzelaar, die geïdentificeerd werd als Muhammad Musallam. Gekleed in een oranje gevangenisplunje vertelt Musallam dat hij een Israëlische spion is. Hij beschrijft hoe hij in Jeruzalem getraind werd om met wapens om te gaan en om martelingen te doorstaan. Hij trok daarop naar Turkije en werd naar Syrië gesmokkeld. Daar werd hij ontmaskerd en gevangen genomen door leden van ISIS. Tijdens zijn ondervragingen gaf hij toe voor Israël te spioneren, zegt hij nog.

Het interview eindigt met de woorden ‘moet geëxecuteerd worden’ die over het hoofd van Musallam verschijnen.

Daarop verandert de toon van de video. Een kleine jongen sleept de gevangene mee naar een veld. Musallam wordt gedwongen te knielen, terwijl zijn volwassen bewaker een haatspeech afsteekt en roept dat alle Joodse spionnen gedood moeten worden. Daarop duwt hij de jonge knaap naar voren. Die richt een pistool op het voorhoofd van de gevangene en schiet hem koudweg neer. Waarop hij het pistool naar de hemel richt en roept ‘Allah Akbar’.

De video eindigt met een lijst van dertien namen van mannen die volgens IS allemaal Israëlische spionnen zijn.

Het is niet de eerste keer dat IS jonge kinderen inzet als beul. In januari verspreidde de terreurgroep al een video waarin te zien was hoe kind twee mannen doodschoot, die bekend hadden Russische agenten te zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig