Nog één keer Rembrandt voor ze sterven
Foto: rr

De Nederlandse organisatie Stichting Ambulance Wens, die de laatste wens van terminaal zieken in vervulling doet gaan, heeft drie zieke kunstliefhebbers naar een tentoonstelling van Rembrandt gebracht.

Op een week tijd kozen drie terminale patiënten ervoor om dezelfde wens te doen aan Stichting Ambulance Wens: nog één keer naar het Rijksmuseum in Amsterdam kunnen gaan en er in alle rust naar het werk van Rembrandt kunnen kijken.

De Nederlandse wensorganisatie besliste om de drie naar de tentoonstelling van de late werken van Rembrandt te brengen in het Rijksmuseum na sluitingstijd. Zo konden de patiënten de schilderijen in alle rust bewonderen.

De wensorganisatie plaatste enkele foto’s van de patiënten online en ontroerde internationale media. De Franse krant Le Monde spreekt over ‘een ongezien hartverwarmend gebaar’.

 

 

 

 

In een interview met Parool liet de echtgenote van een van de terminaal zieken weten dat het lang geleden was dat ze haar man zo had zien glunderen: ‘Hij was niet met zijn ziekte bezig of met wat nog komen zou, maar gewoon met de schoonheid van de schilderijen.’