Rock Werchter klopt Tomorrowland
Foto: DBA

Rock Werchter heeft opnieuw de ILMC Arthur Award voor ‘Beste Festival’ gewonnen. Dat laten de organisatoren van het festival weten op hun website.

Het is al de zesde keer dat Rock Werchter de prestigieuze prijs wint. De andere genomineerden waren Latitude (Verenigd Koninkrijk), Pohoda (Slovakije), Primavera Sound (Spanje) en Tomorrowland, dat andere bekende Belgische festival. De winnaar werd zaterdag bekendgemaakt op een galadiner in Londen.

Organisator Herman Schueremans is vanzelfsprekend in de wolken. ‘Ik wil mijn team bedanken, evenals alle professionele tijdelijke medewerkers en de vele verenigingen en hun vrijwilligers. Dat Rock Werchter door de sector weerom tot het beste festival ter wereld wordt gekroond , is de verdienste van al deze mensen samen’, zegt hij in een dankwoord.

De International Live Music Conference (ILMC) brengt elk jaar meer dan 1.500 professionals uit de live muziekindustrie samen in de Britse hoofdstad. De conferentie vond voor het eerst plaats in 1988 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste samenkomsten voor onder meer promoters, agents, managers, festivalorganisatoren en productiemensen uit meer dan 40 landen. De winnaars van de prijzen worden gekozen door 3.000 stemgerechtigde professionals. Er zijn negen categoriën.

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. Het festival scoort steeds met zijn line-up. Voor de komende editie hebben onder meer de Foo Fighters, Pharrell Williams, Muse, The Chemical Brothers, The Prodigy en Lenny Kravitz toegezegd.