Chevalier bezorgt Kortrijk Play-off 1 en Cercle zwarte sneeuw
Foto: BELGA

KV Kortrijk heeft zich vanavond verzekerd van Play-off-1 voetbal. Na een hard bevochten zege en het verlies van Charleroi, is het al zeker van tenminste de zesde plaats.Cercle Brugge start volgende week met knikkende knieën tegen KV Mechelen in de wedstrijd van de waarheid en het behoud.

Bij KV Kortrijk nam Pavlovic zijn plaats, na een weekje schorsing, weer in ten nadele van Marusic. Yves Vanderhaeghe kon dus rekenen op zijn beste elf. Arnar Vidarsson bracht dezelfde elf aan de aftrap die op de vorige speeldag nipt verloren van Standard.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Er stond heel wat op het spel vandaag. Kortrijk kon zich definitief plaatsen voor Play-off 1, maar voelde ook de druk van Charleroi en Racing Genk. Cercle Brugge daarentegen moest dringend punten pakken om weg te lopen van Moeskroen-Péruwelz in de strijd om het behoud.

Kortrijk begreep het belang van deze wedstrijd en probeerde Cercle Brugge meteen bij de keel te grijpen. Maar het was de Vereniging die voor de eerste kans tekende. De thuisploeg was bij momenten onherkenbaar en speelde vrij slordig.

Cercle bracht goede combinaties op de mat en kreeg via Kabananga twee uitstekende mogelijkheden voor rust. Een raket van zijn linkervoet ging maar net naast, maar het mooiste hoogstandje, controle met links en meteen overhoeks trappen met rechts, spatte uiteen op de paal.

En Kortrijk? Dat stond er bij en keek er naar. Het zou Cercle Brugge wel nog zuur opbreken. Na de koffiepauze kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en Cercle Brugge kwam nog zelden in de buurt van Henkinet.

Toch hielden de bezoekers aanvankelijk de boel achteraan goed gesloten. Eén keer kon Chevalier ontsnappen en dat was meteen genoeg om de 1-0 voorsprong op het bord te zetten. Cercle was van slag en Kortrijk bleef doordrukken. Tot tien minuten voor tijd de bal op de stip ging voor de bezoekers. Een ultieme mogelijkheid om toch nog een punt uit de brand te slepen, maar Henkinet koos de goede hoek en won zo de match voor Kortrijk.

Opmerkelijk:

Serge Gumienny trok vanavond negen (9) gele kaarten. Heel frappant waren de kaarten voor Poulain en Santini van Kortrijk, die nadrukkelijk gingen solliciteren voor hun gele kaart. Volgende speeldag zijn beide heren geschorst en beginnen met een schone lei aan Play-off 1.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Belangrijkste fases:

20’ - Wat een verrassende uithaal van Kabananga! De spits van Cercle kan oprukken, maar lijkt aan een onmogelijke taak te beginnen. Plots haalt hij vernietigend uit. Henkinet komt met de schrik vrij. Zijn schot gaat net naast.

30’ - Kabananga controleert met links en trapt ineens met rechts overhoeks op doel. Zijn schot spat uiteen op de paal. De assist kwam van Martens. Dit verdiende echt meer.

30’ - Aan de overkant trapt De Mets in één tijd op doel. Zijn vizier staat niet goed afgesteld en zijn schot gaat meters naast.

68’ - Een slechte tussenkomst van Cornelis levert een goede kans op voor Chevalier. De Fransman trapt echter hoog over de kooi van Werner.

72’ - GOAL - Het gebeurt dan toch! De druk werd opgevoerd en Chevalier gaat achter een verre bal van De Smet. Hij lobt de bal over de uitgekomen Werner. Kortrijk op voorsprong na de eerste echt goede kans!

80’ - PENALTY - Cornelis brengt een vrije trap voor doel en Poulain trekt Kabananga tegen de grond. De bal gaat terecht op de stip. Smolders trapt de bal naar de linker hoek, maar Henkinet kiest de goede hoek! Smolders mist hier DE kans om Cercle terug op gelijke hoogte te brengen.