Twee verdachten gearresteerd voor moord Nemtsov
Foto: REUTERS

Er zijn twee verdachten gearresteerd in verband met de moord op de Russische oppositieleider Boris Nemtsov. Dat melden Russische media.

Anzor Gubashev en Zaur Dadayev zijn zaterdag gearresteerd, zei het hoofd van de Russische veiligheidsdienst FSB Alexander Bortnikov op de Russische televisie. Verdere details over de verdachten gaf hij niet. Volgens het persagentschap Ria Novosti zijn ze afkomstig uit Noord-Kaukasus. Het zou om de uitvoerders van de moord gaan.

De Russische president Vladimir Poetin is op de hoogte gebracht van de arrestaties en het onderzoek wordt voortgezet, verklaarde Bortnikov nog. De FSB maakte enkele dagen geleden al bekend een aantal verdachten onder observatie te houden.

Nemtsov werd vorige week in het centrum van Moskou doodgeschoten. Hij liep toen met zijn vriendin, het Oekraïense model Anna Doeritskaja, over een brug vlak bij het Kremlin.

De moord lokte internationaal veel verontwaardiging uit. De Russische president noemde de moord eerder een ‘zware criminele daad’ en gaf aan dat ze ‘politiek gemotiveerd is’. De oppositieleider behoorde tot de meest uitgesproken critici van de Russische president Vladimir Poetin. Het Kremlin ontkent de beschuldingen dat het iets met de moord te maken heeft.