Haalde Philipp Plein de mosterd bij Antwerpse ontwerpster?
Links Rihanna met ontwerp van Hyein Seo, recht Philipp Plein Foto: catwalkpictures, photonews

De grens tussen inspiratie en afkijken is in de modewereld nooit helemaal duidelijk, maar volgens de modewebsite Fashionista.com heeft de bekende ontwerper Philipp Plein toch wel erg goed gekeken naar het werk van de Koreaanse ontwerpster Hyein Seo, die vorig jaar afstudeerde aan de Antwerpse modeacademie.

De naam Hyein Seo ging voor het eerst over de tongen in de modewereld toen zangeres Rihanna vorig jaar op de Parijse modeweek verscheen in een opvallende stola van nepbont, waarop in grote letters ‘Fear’ stond.

Die stola behoorde tot de ‘horrorcollectie’ van de ontwerpster, waarvoor ze zich liet inspireren door excentrieke oude dames in horrorfilms, gecombineeerd met elementen van streetwear. Ook tijdens de MTV Movie Awards vorig jaar droeg Rihanna een jasje van Hyein Seo om op te treden.

Volgens de rubriek Adventures in Copyright , een reeks over kopiëren en inspireren van modewebsite Fashionista, heeft Philipp Plein goed naar dit ontwerp gekeken. De Duitse ontwerper, zeer geliefd bij voetballers en BV’s -onder meer Tanja Dexters, Astrid Bryan en Steven Defour zijn fan van zijn ontwerpen -presenteerde in zijn nieuwe herfstcollectie ook een stola waarop in grote letters ‘Warrior’ staat, net als bij Rihanna over de rechterschouder gehangen.

‘Aangezien Plein een designer met een zeer winstgevend bedrijf en trouwe klanten is, zijn we verbaasd dat hij zo’n opvallend ontwerp van een relatief onbekende nieuwkomer zou stelen’, schrijft Fashionista. ‘Laat ons dus voor beide partijen hopen dat dit een ongelukkig toeval is.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig