Opvolger Rimpelrock na één editie opgedoekt
Foto: dba
Het familiefestival Summer Swing op de weide van Pukkelpop krijgt deze zomer geen tweede editie. Het bezoekersaantal van 2014 viel tegen volgens organisator Chokri Mahassine. Om rendabel te zijn moesten 30.000 mensen naar de weide afzakken. Het waren er slechts 17.000, en die moesten zelfs niet allemaal betalen.

Elf jaar op rij organiseerde hij Rimpelrock, met senioren als doelpubliek. Het werd meteen een succes, eerst als gratis festival, daarna betalend, maar tegen democratische prijzen. Je kon er wereldartiesten als Paul Anka en Tom Jones aan het werk zien.

Vorig jaar werd het festival heel anders aangepakt. Het werd een programma voor de hele familie, Summer Swing, met drie podia en met een hele rist artiesten, van K3 tot Urbanus, van Flip Kowlier tot Bart Kaëll, van Clouseau tot Level 42.

Om rendabel te zijn, moesten er 30.000 bezoekers opdagen. Het werden er maar 17.000, enkele duizenden gratis kaarten nog meegerekend. ‘Puur economisch gezien kun je alleen maar reageren met meteen afschaffen,’ zei Chokri de dag zelf. ‘Er was gewoon te weinig volk. Maar door de fantastische sfeer die hier heerste, ben ik beginnen te twijfelen. We zullen dit intern grondig evalueren.’