Nieuwe eigenaar voor Veritas
Foto: Photo News

De textielwarenketen Veritas komt in handen van het Belgisch-Luxemburgse fonds Indufin. Het is de bedoeling om de keten ook buiten België en Luxemburg te laten groeien.

Veritas meldt dat de nieuwe aandeelhouder 60 procent van de aandelen verwerft. De familiale aandeelhouders behouden nog 30 procent, het management 10 procent. Hoeveel Indufin op tafel legt voor de overname is niet meegedeeld.

Marc Peeters, Voorzitter Raad van Bestuur van Veritas, zegt in een toelichting dat Indufin extra groei mogelijk maakt, en tegelijk een lokale verankering verzekert.

In de tweede helft van dit jaar opent Veritas twee winkels in het Duitse Nordrhein-Westfalen. Daarnaast onderzoekt de keten investeringen in Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland. In België en Luxemburg wil Veritas groeien tot 130 winkels.

De verkoop van Veritas sleepte al enkele maanden aan. Veel mogelijke investeerders zijn door de veranderingen in de retailsector extra op hun hoede bij het doen van overnames. Veritas had op dat vlak nog het extra nadeel dat het wil groeien in het buitenland, maar tot dusver niet bewezen heeft dat de formule ook buiten de thuismarkt werkt.

Veritas werd opgericht in 1892. De keten heeft momenteel 124 winkels en heeft zo’n 800 medewerkers.