Wielerbond bevestigt hoorzitting op 13 maart in zaak dokter Mertens
Greg Van Avermaet Foto: PHOTOPRESS.BE

De Koninklijke Belgische Wielerbond bevestigt maandag in een persbericht dat Tom Meeusen, Greg Van Avermaet en Bart Wellens op vrijdag 13 maart om 11 uur op de bondszetel worden verwacht. Ze zullen door de disciplinaire commissie worden gehoord in het kader van de dopingzaak rond de Leuvense dokter Chris Mertens.

‘Als gevolg van het onderzoek gevoerd door de diensten van de gerechtelijke politie van Leuven werd bij de eliterenners Tom Meeusen, Greg Van Avermaet en Bart Wellens vaststelling gedaan van een aantal feiten die betrekking hebben op mogelijke dopingpraktijken”, meldt de bond. “Naar aanleiding hiervan worden de drie renners verwacht om te verschijnen voor de disciplinaire commissie bevoegd inzake doping. Conform de te volgen procedure werden eerst de betrokken partijen op de hoogte gebracht.’

‘De KBWB bevestigt dat de zitting zal doorgaan op vrijdag 13 maart vanaf 11 uur op de bondszetel van de KBWB. Om een correct verloop van deze procedure te garanderen, onthoudt de KBWB zich in afwachting van die zitting van verder commentaar’, besluit het bericht.

In het kader van dezelfde zaak verschijnt voetballer Karel Geraerts op 19 maart voor het Vlaams Doping Tribunaal (VDT). Veldrijder Laurens Sweeck, ook betrokken bij de affaire, kent zijn lot op 10 maart. Hij verscheen al eerder voor de disciplinaire commissie van de Vlaamse Gemeenschap.

(belga)