Wim Soons is de nieuwe voorzitter van JONGCD&V
Foto: Joren De Weerdt

Wim Soons is de nieuwe voorzitter van JONGCD&V, de jongerenpartij van CD&V. De 29-jarige Soons haalde het in een spannende strijd van Hannelore Goffin en Frederik Meulewater.

JONGCD&V organiseert dit weekend een tweedaags congres onder de noemer Innova in het Bloso-domein in Genk. Het congres staat in het teken van innovatie. Op de agenda van het congres stond ook de verkiezing van een nieuwe jongerenvoorzitter.

Het was CD&V-voorzitter Wouter Beke die zaterdag omstreeks 22.15 uur de winnaar bekendmaakte. Het werd Wim Soons uit het Antwerpse Berlaar-Heikant. Soons studeerde beleidseconomie, politieke wetenschappen en lerarenopleiding en was al meer dan een jaar provinciaal jongerenvoorzitter in Antwerpen.

Soons werkt ook al enkele jaren voor de CD&V-fractie in het Vlaams Parlement, eerst als fractiemedewerker (sociale) economie en arbeidsmarkt, nu als medewerker van fractieleider Koen Van den Heuvel.

Soons stapt als jongerenvoorzitter van de christendemocraten in de voetsporen van onder meer Eric Van Rompuy, Johan Van Hecke en Wilfried Martens. De vorige jongerenvoorzitter Tom Vandenkendelare werd in november 2014 Europees parlementslid als opvolger van Marianne Thyssen, die toen benoemd werd als Europees Commissaris.