Herman Frison (Lotto-Soudal): ‘Onze jonge ploeg heeft collectief goed gepresteerd’
Foto: PHOTOPRESS.BE

Jens Debusschere was met zijn twaalfde plaats de beste renner van Lotto-Soudal, dat twee dagen voor de start van de Omloop zijn kopman Jürgen Roelandts zag uitvallen door ziekte. ‘Maar onze jonge ploeg heeft collectief goed gepresteerd’, oordeelde ploegleider Herman Frison.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘De mannen hebben gedaan wat hen gevraagd werd. Indien er een kopgroep zou wegrijden van vier of meer renners moest iemand van onze ploeg meespringen. Sean De Bie dichtte de kloof op een kopgroep van zes. Jammer genoeg kreeg hij pech op de eerste passage op de Haaghoek. Hij moest toen een tijd verder met een neutrale fiets. In de aanloop naar de Kruisberg, de opening van de finale, zaten onze renners goed gepositioneerd. We hadden op dat ogenblik vijf renners in het peloton. Na de Kruisberg sprong Stig Broeckx weg, maar dat was niet het ideale moment met Sky dat het heft in handen nam, dus liet Stig Broeckx zich gauw uitzakken. Maar liever dat iemand initiatief neemt, dan dat we onbeduidend achteraan hangen’, aldus Frison.

‘Toen tijdens de derde passage op de Haaghoek de grote kanonnen hun duivels ontbonden moesten onze renners passen. Dat is geen verwijt, gewoon een vaststelling. Uiteraard hadden we graag een beter eindresultaat gehad, maar De Bie en Broeckx lieten zich opmerken, Benoot deed het ook goed in zijn eerste Omloop en Ligthart en Debusschere koersten attent. Zondag is er een nieuwe kans, met Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma’, besloot Frison.