Kubla neemt ontslag als burgemeester Waterloo
Serge Kubla mocht donderdag de gevangenis van Sint-Gillis verlaten. Foto: BELGA

Waals MR-politicus Serge Kubla neemt ontslag als burgemeester van Waterloo. Dat bevestigt een MR-woordvoerder. Kubla wordt verdacht van corruptie.

Kubla wil niet dat zijn vervolging negatief afstraalt op de ‘goede werking van de gemeente Waterloo’. ‘Kubla herhaalt dat geen enkel van de onderzochte feiten te maken heeft met de uitoefening van zijn openbare functies.’

De gewezen Waals minister is vorige dinsdag in verdenking gesteld in een corruptiedossier. Hij werd enkele dagen aangehouden, maar mocht donderdag de gevangenis verlaten.

Congo

De zaak draait rond de industriële groep Duferco, die ervan wordt verdacht Congolese ambtenaren te hebben omgekocht. Het geld zou minstens gedeeltelijk overhandigd zijn via Kubla. Die zou 20.000 euro aan de echtgenote van eerste minister Adolphe Muzito hebben overhandigd.

Kubla verliet jaren geleden al de nationale politiek, maar was tot dit weekend nog steeds burgemeester van Waterloo, een gemeente in Waals-Brabant. Hij wordt in die functie Kubla vervangen door Florence Reuter.