Maartse buien op komst
Foto: Belga

Zaterdagmiddag wordt de bewolking van het westen uit alsmaar dikker en helemaal aan het eind van de namiddag kan er al wat lichte regen vallen aan de kust en in het uiterste westen van het land.

Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidenwind. De maxima bedragen 3 graden in de Ardennen en 6 tot 9 graden elders. Zaterdagavond en vooral -nacht gaat het overal enige tijd regenen. Er staat een stevige zuidwestenwind. De minima komen uit op 1 graad op de Hoge Venen en ongeveer 6 graden in de andere regio’s.

Zondag is er ruimte voor zon maar er komen ook enkele buien voor. De westenwind waait matig tot vrij krachtig. Aan zee staat een krachtige wind met rukwinden. De maxima bedragen 5 graden in Hoog Belgie en 8 tot 11 graden in Laag- en Midden-België.’s Avonds neemt de wind in sterkte af maar de bewolking neemt toe, later gevolgd door regen vanuit het zuidwesten.

Van maandag tot en met vrijdag is het wisselvallig met soms regen of enkele maartse buien. ‘s Middags wordt het zowat 8 graden. In de nacht daalt het kwik tijdens opklaringen tot rond het vriespunt.