Corelio klimt uit rode cijfers
Foto: pol de wilde - corelio

Mediagroep Corelio, de hoofdaandeelhouder van De Standaard-uitgever Mediahuis, heeft vorig jaar aangeknoopt met winst. Het bedrijf spreekt van een overgangsjaar.

Dat bljikt uit een toelichting van de jaarcijfers. Corelio kon een recurrent bruto bedrijfsresultaat (ebitda) van 37,6 miljoen euro neerschrijven, goed is voor een geconsolideerde netto-winst van 1,8 miljoen euro. In 2013 was er nog sprake van 26,7 miljoen euro nettoverlies. Dat resultaat was echter sterk beïnvloed door sterke afschrijvingen, wat nu niet het geval is.

Corelio had vorig jaar wel af te rekenen met eenmalige herstructureringskosten. Zowel in de drukkerij in Erpe-Mere als in krantenuitgeverij Mediahuis werd een reorganisatie uitgevoerd. Daar tegenover stond dat de kranten van Editions de l’Avenir werden verkocht, wat voor eenmalige opbrengsten zorgde.

Ook op andere vlakken was het voor Corelio een overgangsjaar. Zo werd in Nederland NRC Media opgekocht. Ook werd de een akkoord bereikt over de gewijzigde aandeelhoudersstructuur van De Vijver. Corelio zal na de komst van Telenet als aandeelhouder nog een belang van 25 procent aanhouden in de holding boven de zenders Vier en Vijf.

Voor 2015 verwacht Corelio een stijging van de recurrente brutowinst met 60 procent. Dat moet mogelijk zijn door de groei van de Mediahuis-titels, de resultaten van de reorganisatie en de overname van NRC Nederland.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig