Goedele Wachters: ‘Soenens is een goede baas mét visie’
Goedele Wachters. Foto: pol de wilde-corelio

De krant De Morgen publiceerde vanochtend een mail waarin VRT-coryfee Martine Tanghe haar bezorgdheid zou uitspreken over de richting die Het Journaal uitgaat. Volgens de krant zou de aanpak van hoofdredacteur Björn Soenens intern op veel kritiek botsen. Nieuwsanker Goedele Wachters ontkent dat ondertussen, StuBru-collega Elke Jacobs noemt de aantijgingen 'triestig'.

‘Er zijn de laatste maanden dingen aan het gebeuren die ik nooit meegemaakt heb en die mij zeer grote zorgen baren. Het Journaal, dat mij zo na aan het hart ligt, is niet wat het moet zijn. Mijn loyauteit is bijna spreekwoordelijk, maar wordt sterk op de proef gesteld’, citeert De Morgen een interne mail die nieuwsanker Martine Tanghe enkele maanden geleden gestuurd zou hebben.

Aanleiding voor de mail van Tanghe zou de beslissing geweest zijn om geen VRT-journalist naar Oekraïne te sturen na de crash van Boeing MH17, iets wat concurrent VTM wel deed. ‘Ik schaam me diep. Ik ben ongelukkig, verdrietig en boos’, zou Tanghe daarover gezegd hebben. Ook buitenlands correspondent Peter Verlinden zou zich in een mail bij de kritiek aangesloten hebben.

Tanghes collega Goedele Wachters ontkent ondertussen op Twitter dat ze ontevreden is over de aanpak van Soenens, integendeel. ‘Ja, hij heeft een sterke persoonlijkheid. Maar net daardoor is hij een goede baas. Eén met visie.’

Collega Elke Jacobs van Studio Brussel vraagt zich op het sociale medium openlijk af wat er zou gebeuren als de rollen omgedraaid waren. 'Stel je voor, een journaalstuk v 3 minuten over een hoofdredacteur van een krant vol roddels en interne meningen.'

 

De VRT weigert voorlopig te reageren op het nieuws en wil het bestaan van de mail bevestigen noch ontkennen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig