35 militairen trekken nog deze week naar Irak
Foto: rr

Ons land stuurt nog deze week militairen naar Irak voor de strijd tegen IS. De Belgische militairen zullen onder meer instaan voor het opleiden van Iraakse strijdkrachten.

Het gaat om een groep van 35 Belgische soldaten, van wie er 20 instaan voor opleidingen en 15 voor ondersteuning en beveiliging. De militairen zullen worden ingezet op de luchthaven van Bagdad. Daar zullen ze vanaf volgende maand opleiding geven aan het Iraakse leger. België komt zo tegemoet aan de vraag van de internationale coalitie om deel te nemen aan het programma 'Building Partner Capacity' ter ondersteuning van het Iraakse leger.

Concreet zullen er 20 soldaten opleidingen geven en zullen 15 militairen instaan voor de ondersteuning en de beveiliging van de opdracht. De missie zou volgens VRT zes maanden duren en een er zou een budget van twee miljoen euro voor worden uitgetrokken bij Defensie.

Het Belgische leger engageerde zich eerder al in de internationale coalitie in Irak. Ons land zet vanuit Jordanië sinds september F-16 gevechtsvliegtuigen en C-130 vrachtvliegtuigen in voor de strijd tegen IS in Irak. Die vliegtuigen zouden daar zeker nog tot de zomer blijven.
 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig