Stadhuis in Antwerpen viert 450e verjaardag
Het stadhuis van Antwerpen verjaart op 27 februari. Foto: BELGA

Op vrijdag 27 februari wordt het stadhuis van Antwerpen 450 jaar. Op de Grote Markt wordt om 18 uur de feestelijke aftrap gegeven voor het verjaardagsfeest met eetkraampjes, muzikanten en bollekes.

Het stadhuis van Antwerpen is het pronkstuk op de Grote Markt en de achtergrond voor heel wat evenementen. Op 27 februari speelt het jarige stadhuis zelf de hoofdrol.

Tussen 18 tot 23 uur kan u op de Grote Markt terecht voor een hapje en drankje. Foodtrucks brengen eten en drinken van over de hele wereld: hamburgers, bagels, tapas en thee. De eerste 1.500 bezoekers krijgen gratis verjaardagsgebak.

Om 18u30 telt stadsgids Tanguy Ottomer af tot de nieuwe verlichting van het stadhuis wordt aangestoken. de beiaard van de kathedraal zal dan ‘Happy Birthday’ spelen. De nieuwe verlichtingsarmaturen op de historische gebouwen vallen minder op dan vandaag het geval is. Overdag komt dat de historische gevels en elementen ten goede. ’s Nachts krijgen diezelfde gevels en elementen een subtiele en aangepaste belichting.

Vanaf zaterdag kunnen bezoekers overigens in het bekendste huis van ’t stad ook op café gaan. Op zondag starten de rondleidingen '450 jaar stadhuis. Een blik in de ziel van een levend monument'.

Meer info vindt u hier.