‘Orgelman’ maakt kans op Gouden Boekenuil
Vorig jaar vielen Joost de Vries (l.) en Stefan Hertmans in de prijzen. Foto: BELGA

De Vlaamse auteur Mark Schaevers heeft met zijn boek ‘Orgelman’ de shortlist van De Gouden Boekenuil gehaald. Hij flankeert vier Nederlandse schrijvers.

Samen met de Nederlanders Jeroen Brouwers (‘Het hout’), Joost de Vries (‘Vechtmemories’), Rob van Essen (‘Hier wonen ook mensen’) en Niña Weijers (‘De consequenties’) dingt Mark Schaevers mee naar de belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen.

De Gouden Boekenuil 2015 wordt op 30 april uitgereikt in de KVS in Brussel. De winnaar ontvangt een geldprijs van 25.000 euro en een kunstwerk van Philip Aguirre. De genomineerden ontvangen elk 1.000 euro.

Vanaf nu kan ook de Lezersjury aan de slag om het beste boek uit de vijf genomineerde titels op de shortlist te kiezen. De winnaar van de Prijs van de Lezersjury ontvangt 2.500 euro. Vakjury en Lezersjury mogen een verschillende auteur bekronen.

In 2014 ging de Gouden Boekenuil naar Joost de Vries voor ‘De republiek’. De Prijs van de Lezersjury ging naar Stefan Hertmans voor ‘Oorlog en terpentijn’.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in