Vlaanderen realiseert internationale doorbraak IJzeren Rijn
Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) Foto: Photo News

De Vlaamse regering heeft een doorbraak gerealiseerd in het dossier rond de reactivering van de IJzeren Rijn. Die spoorlijn verbindt Antwerpen met het Duitse Ruhrgebied via Belgisch en Nederlands Limburg. Alle partijen hebben zich akkoord verklaard om samen geld te pompen in een grootschalige studie naar de drie tracés die op tafel liggen, aldus Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts in een interview met Metro.

‘Alle betrokkenen willen dit historisch dossier uit het slop halen. Omdat Vlaanderen de leiding heeft, zal ik de studie uitbesteden en heb ik ze al aangemeld bij de Europese Commissie. Als we hun steun krijgen, kunnen we er een Europees verhaal van maken’, aldus Weyts.

Volgens Weyts gaat het om een doorbraak: ‘Zo’n studie is nog nooit gebeurd (...). Het is een opsteker dat iedereen daarin wil participeren. Daarbij is niet enkel het engagement, maar vooral ook de financiële input een belangrijk signaal. Dat alle betrokkenen er geld in steken, geeft aan dat het deze keer menens is.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig