‘Bloso moet Vlaamser’
Minister Philippe Muyters (N-VA) Foto: BELGA

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) wil de vernieuwing van de Vlaamse sportadministratie vieren met een nieuwe naam: Sport Vlaanderen. Dat schrijft De Morgen op maandag.

De Vlaamse regering keurde vlak voor de krokusvakantie een conceptnota goed voor de samensmelting van Bloso en het Departement Sport. ‘Vlaanderen krijgt een nieuwe, modernere sportadministratie’, klinkt het op het kabinet van minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). ‘Dat is efficiënter, want op dit moment is het Vlaamse sportbeleid verdeeld over de twee afdelingen.’

‘Bloso is gesetteld merk’

Bij een nieuwe sportadministratie hoort ook een nieuwe naam. Muyters wil Bloso herdopen in het Agentschap Sport Vlaanderen, naar analogie met het huidige Topsport Vlaanderen, maar de regering moet de knoop over de nieuwe naam nog doorhakken.

Bij Bloso staan ze weigerachtig tegenover de naamsverandering. ‘Bloso is een gesetteld merk. Het zou zonde zijn dat zomaar weg te gooien.’ Tegen 1 januari 2016 moet de Vlaamse regering de knoop doorhakken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig