Architecten lanceren campagne om met een architect te werken
Foto: ggm

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten lanceert maandag een campagne die iedereen die wil bouwen moet aanzetten om steeds te kiezen voor een architect. 'Een betrouwbare architect verleent neutraal advies van bij het prille begin. Hij helpt je de beste prijs-kwaliteitverhouding te verkrijgen en het terugverdieneffect is groot', klinkt het in een persbericht.

Er zijn onder meer radiospots op MNM en Studio Brussel, de website www.kieseenarchitect.be, animatiefilmpjes en folders. Ervaringsdeskundigen komen aan het woord en er zijn ook twintig tips voor iedereen met bouw- of verbouwplannen. Op de Facebook-pagina is er ook een ‘housiewedstrijd’.

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten wil met de campagne de meerwaarde van de architect in de verf zetten van bij de start van bouw- en verbouwplannen. Volgens de belangenvereniging bewijst de architect zijn nut van in het prille begin, bijvoorbeeld door het potentieel van de bouwgrond te bekijken of voor budgetinschatting.

Donderdag start de 56e editie van Batibouw in Brussels Expo. De beurs duurt tot en met 8 maart, particulieren zijn welkom vanaf zaterdag.