Nadal misnoegd na zege in holst van de nacht: 'Zware fout ATP'
Rafael Nadal Foto: AP
Een boze Radael Nadal (ATP 3) heeft in het ATP-toernooi in Rio tot 3.21u 's nachts moeten spelen om voorbij Pablo Cuevas (ATP 23) te geraken. De partij van de Spanjaard begon pas na vier andere wedstrijden op center court. 'De schuld ligt bij de ATP', is Nadal misnoegd.

Pas om 3.21u sloeg Nadal de laatste bal in de wedstrijd tegen Cuevas. Hij won met 4-6, 7-5 en 6-0 eb stoot zo door naar de halve finales, maar hij was allesbehalve blij achteraf.

De wedstrijd ging heel laat van start door een druk schema. 'De schuld ligt bij de ATP', vertelt Nadal boos. 'Zij wilden geen enkele partij verzetten. Het was zwaar voor de spelers, maar misschien nog erger voor de fans. Een tennistoernooi mag niet zo laat eindigen.'

Door de late wedstrijd heeft Nadal maar 16 uur om te recupereren voor zijn halve finale tegen de Italiaan Fabio Fognini (ATP 28). 'Als dit een grandslamtoernooi was, had ik een dag de tijd om te rusten. Dit is een zware fout van de ATP.'

Nog een tegenvaller is dat hij ook net naast een record grijpt. In 2006 eindigde een tenniswedstrijd in het ATP-toernooi van Tokio om 3.24u en is daarmee nog steeds de laatste wedstrijd ooit.