VIDEO. KV Mechelen stopt overwinningsreeks Lierse
Foto: BELGA

Lierse weet weer wat verliezen is. Na een zes op zes gingen de mannen van het Lisp op het veld van KV Mechelen met 2-1 onderuit en lijkt Play-off 3 vermijden steeds onwaarschijnlijker.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De wedstrijd was nog maar zeven minuten bezig of het stond al 1-0. Seth De Witte, ex-speler van Lierse, zette KV Mechelen op een 1-0 voorsprong. Hij stond moederziel alleen in de zestien en knikte de bal eenvoudig voorbij Boban Bajkovic.

Lierse had het aanvankelijk moeilijk maar kwam steeds meer in de wedstrijd. Een prachtige pass van Faysel Kasmi bereikte Karim Hafez. Die legde voor en de meegekomen Etien Velikonja liep de bal met wat moeite in doel: 1-1. Malinwa kreeg daarna tot de rust geen poot meer aan de grond. Enkel Milos Kosanovic dwong Bajkovic nog tot een redding.

Hanni bevrijdt Mechelaars

Na de pauze ging het Mechelse publiek vol achter hun team staan. Daarvoor werden ze na tien minuten beloond. Sofiane Hanni kopte een afgemeten voorzet tegen de netten en zette KV Mechelen daarmee op een 2-1 voorsprong. Lierse deed vrijwel meteen iets terug maar Ahmed Hassan kon zijn schot niet kadreren nadat de KVM-defensie de bal niet wegkreeg.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Mechelen

Lierse

Mechelen kroopt niet in een egelstelling en drukte Lierse achteruit. Bijna leverde dat de 3-1 op, maar een kopbal van Steven De Petter ging over doel. De bezoekers gingen echter vol voor de gelijkmaker. Eerst trapte Anas Tahiri over. Tien minuten voor tijd hield Wouter Biebauw Kasmi van de 2-2 met een uitstekende redding. Uiteindelijk kwam de thuisploeg nog het dichtst bij een goal toen Jens Naessens op de paal trapte en Nicolas Verdier op Bajokovic besloot.

Opvallend: Het wordt steeds moeilijker voor Lierse om zich te verzekeren van het behoud. Het staat vier punten achter op de 14e in de stand (Cercle) en heeft nog wedstrijden tegen Genk (thuis), Gent (uit) en Kortrijk (thuis) voor de boeg.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Belangrijkste fases:

6’ GOAL. Lierse had even de wedstrijd in handen genomen, maar bij de eerste hoekschop voor de thuisploeg mag Seth De Witte ongedekt in doel koppen.

24’ GOAL. Prachtige pas van Kasmi richting Hafez. Die wipt de bal voorbij Biebauw naar de tweede paal waar Velikonja maar hoeft binnen te tikken.

31’ Mechelen kan counteren na balverlies bij Lierse. Paulussen zet voor vanop rechts, maar Veselinovic wordt afgevlagd. Uit de herhaling blijkt dat dit onterecht was.

40’ De bal komt goed voor doel en El Messaoudi probeert in doel te verlengen. Zijn poging gaat echter recht op Biebauw.

55’ GOAL. De luchtmacht van de thuisploeg doet het weer. Een voorzet van op links wordt door Hanni binnengekopt!

57’ Bij Mechelen krijgen ze de bal niet meteen weg. Uiteindelijk wordt de bal door Hassan over het doel gewerkt.

63’ Bij Mechelen krijgen ze de bal niet meteen weg. Uiteindelijk wordt de bal door Hassan over het doel gewerkt.

81’ Wanderson legt perfekt af voor Kasmi. Zijn schot gaat goed naar de hoek, maar Biebauw redt knap.

86’ Aan de overkant haalt Naessens vernietigend uit. Zijn pegel spat uiteen op de kruising!

90’ Claes heeft twee verdedigers voor zich en wacht net lang genoeg om Verdier te bedienen. De Fransman kan de wedstrijd beslissen, maar Bajkovic redt.