Belgen in het buitenland: Denayer boekt simpele overwinning
Foto: REUTERS

In de Schotse eerste klasse blijft Celtic op kop na een klinkende zege tegen Hamilton. De ploeg van Jason Denayer, die tijdens de rust gewisseld werd, won zondag met 4-0. Celtic staat momenteel op kop met 60 punten. Dat zijn er drie meer dan Aberdeen, dat wel een match meer gespeeld heeft dan de ploeg uit Glasgow.

Oostenrijk

In de Oostenrijkse Bundesliga blijft Red Bull Salzburg ruimschoots op kop, ook al raakte het op de 21e speeldag niet verder dan een 2-2 gelijkspel op het veld van SV Ried. Bij Salzburg mocht Massimo Bruno (ex-Anderlecht) invallen na 63 minuten. Zijn team telt nu 42 punten, dat zijn er negen meer dan eerste achtervolgers Wolfsberger en Rheindorf Altach.

Denemarken

FC Kopenhagen heeft zondag in eigen stadion met 2-0 gewonnen van Vestsjælland, de voorlaatste in de Deense Superliga. Eén van de doelpuntenmakers was Tom Hogli (ex-Club Brugge). Steve De Ridder stond het laatste kwartier op het veld. Kopenhagen wipt na 18 speeldagen met 35 punten opnieuw naar de tweede plaats in de stand. Dat zijn vijf punten minder dan leider Midtjylland, dat maandag nog speelt.

Turkije

Eskisehirspor heeft in de Turkse Süper Lig topclub Besiktas verrast. Op speeldag 21 won de ploeg van doelman Ruud Boffin (hele wedstrijd tussen de palen) met het kleinste verschil. Dankzij het enige doelpunt van Kanak schuift de ploeg van de 15e plaats (op 18 ploegen) op naar een gedeelde 11e stek. Besiktas, met Daniel Opare (ex-Standard) de hele match op de bank, liet de kans liggen om opnieuw aan de leiding te komen.