Grosjean snelste tijdens laatste testdag, Alonso crasht
Romain Grosjean Foto: Lotus
Romain Grosjean heeft tijdens de vierde en laatste testdag in Barcelona de snelste tijd neergezet. De testdag stond vandaag echter vooral in het teken van de zware crash van Fernando Alonso.

Alonso crashte vlak voor de lunchbreak met zijn Mclaren-Honda. De MP4-30 raakte ernstig beschadigd maar Alonso zelf raakte gelukkig niet zwaar gewond. De Spanjaard werd afgevoerd naar het medisch centrum op het circuit en vervolgens overgevlogen naar een nabijgelegen ziekenhuis. Daar toonde een CT-scan geen bijkomende verwondingen maar de Spanjaard blijft wel ter observatie in het ziekenhuis.

Minder dan een half uur ver tijdens de laatste testdag was het trouwens al prijs. Nico Rosberg veroorzaakte een rode vlag omdat hij met zijn Mercedes in de grindbak was beland. De W06 Hybrid werd weggetakeld waardoor de Duitser even later zijn test verder kon zetten.

De Spaanse fans moesten geduld hebben want Alonso en McLaren-Honda lieten ruim twee uur op zich wachten alvorens de baan op te gaan. McLaren-Honda ondervond reeds gans deze testweek de nodige problemen met de MGU-K van de motor. 

Iets na half twaalf veroorzaakte Alonso door zijn crash vervolgens een rode vlag, waardoor de test voor de tweede keer vandaag werd stilgelegd. McLaren besloot vervolgens om niet meer in actie te komen. Opnieuw geen al te beste testdag dus voor McLaren-Honda.

Door de crash van Alonso startte de namiddagsessie trouwens een kwartier later dan gepland, maar de rijders hebben getracht om optimaal gebruik te maken van de beschikbare tijd. Na vandaag rest de rijders en teams immers nog maar één wintertest ter voorbereiding op het nieuwe F1-seizoen en die vindt eveneens plaats op het F1-circuit vlakbij Barcelona.

Na de middag werden er nog verschillende rode vlaggen veroorzaakt door onder meer Nico Hülkenberg, Carlos Sainz Jr. en Valtteri Bottas. Tijdens de slotminuten van de testdag viel Felipe Nasr in de Sauber stil op de baan, meteen ook de laatste rode vlag van de dag. Uiteindelijk was het Romain Grosjean die met 1'24"067 de snelste tijd liet noteren.

De volgende F1-test staat reeds gepland voor nu donderdag. Dan laten de F1-teams hun laatste nieuwe updates uit de fabrieken overvliegen om zich voor te bereiden op de eerste race van het nieuwe F1-seizoen: de GP van Australië, die plaatsvindt op 15 maart.

1.      R. Grosjean    Lotus F1 Team    01:24.067    111
2.      N. Rosberg    Mercedes Grand Prix    01:24.321    130
3.      D. Kvyat    Red Bull    01:24.941    104
4.      F. Nasr    Sauber    01:24.956    73
5.      V. Bottas    Williams    01:25.345    129
6.      C. Sainz Jr.    Scuderia Toro Rosso    01:25.604    88
7.      S. Vettel    Ferrari    01:26.312    76
8.      N. Hulkenberg    Force India F1    01:26.591    36
9.      F. Alonso    McLaren    01:27.596    20

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: