Greipel wint slotrit in Algarve, Thomas pakt eindzege
Foto: EPA
Andre Greipel (Lotto Soudal) heeft de vijfde en laatste rit in de Ronde van Algarve gewonnen. Hij kwam als eerste aan in het Portugese Vilamoura, voor Tom Van Asbroeck en Raymond Kreder. Gianni Meersman werd vijfde, Roy Jans zevende en Jurgen Roelandts achtste. De eindzege gaat naar de Brit Geraint Thomas (Team Sky).

Wielrennen op Sportwereld.be

De vlucht van de dag kwam tot stand na zes km en stond op naam van drie renners: Pawel Bernas, Diego Rubio en Imanol Estevez. Hun voorsprong liep op tot vier minuten, maar na 78 km werden ze weer ingerekend door het peloton waar Caja Rural het commando voerde.

Een nieuwe groep renners waagde daarop zijn kans met andermaal Bernas, Txoperena en Luis Mas die op 40 km van de streep met Isidoro en David de la Fuente nog twee renners zag aansluiten. Intussen was de voorsprong wel gezakt naar 40 seconden.

Op 15 km van de streep waagden ook Castroviejo en Malori nog de sprong naar voren. Het zevental vooraan had een kleine halve minuut voorsprong, maar werd in het slot nog bijgehaald door het peloton waar een massasprint werd voorbereid. Daarin toonde Greipel zich sterker dan Van Asbroeck en Kreder.

De eindzege is voor de 28-jarige Geraint Thomas die daarmee zijn zevende overwinning boekt in zijn carrière na eerder onder meer al twee keer eindwinst in de Ronde van Beieren (2.BC) in 2014 en in 2011.