Indrukwekkende Van Aert demonstreert in Oostmalle
Foto: Belga

Wout Van Aert heeft de Sluitingsprijs van Oostmalle gewonnen, de laatste cross van het seizoen. De Lillenaar plaatste na half cross een indrukwekkende versnelling en reed solo naar zijn 19e zege van het seizoen.

Veldrijden op Sportwereld.be

De snelste starter van de dag was Tom Meeusen. Hij dook net voor Marcel Meisen als eerste het veld in. Sven Nys was slecht weg en ook Mathieu van der Poel had geen geweldige start. De wereldkampioen was als achtste weg. Meeusen toonde zijn stuurmanskunstjes en sprong over de balkjes. Aan het einde van de eerste ronde ging het snelle tempo wat naar beneden en ook tijdens ronde twee bleef een vrij grote groep bij elkaar op het al bij al snelle parcours in Oostmalle.

Meeusen voelde zich duidelijk in zijn sas en trok er in de derde ronde alleen op uit. Van der Poel en Wout Van Aert sloten echter vrij snel weer aan. Bij het ingaan van de vierde ronde hadden zes leiders zich afgescheiden. Naast Meeusen, van der Poel en Van Aert reden ook Vincent Bastaens, Laurens Sweeck en Kevin Pauwels mee aan de kop. Wat later sloot ook Lars van der Haar aan.

Van Aert knalt weg

Sweeck had goede benen en trok een paar keer serieus door. Van der Haar ging mee, samen met Bastaens. Van Aert en van der Poel keken de kat uit de boom. Ondertussen speelden Nys, Bart Wellens en Klaas Vantonout geen rol van betekenis meer. Bij het ingaan van ronde zes kwam vooraan alles weer bij elkaar. Alles was dus te herdoen.

In de zevende ronde voelde Van Aert zijn moment gekomen. De Lillenaar trok de gashendel helemaal open en pakte meteen enkele tientallen meters. Sweeck probeerde te volgen, maar tevergeefs. Wereldkampioen van der Poel moest de achtervolgende groep laten rijden en achter Van Aert vormde zich een drietal met Sweeck, van der Haar en Pauwels. Die volgden al snel op bijna 20 seconden.

Van Aert bouwde zijn voorsprong beetje bij beetje uit en was al snel zeker van zijn 19e zege van een topseizoen. Nys gaf er ondertussen de brui aan. Sweeck en Pauwels vochten een duel uit om plek twee. Van Aert kon genieten van zijn laatste ronde en won na een erg knap tweede deel van de cross. Pauwels spurtte zich naar de tweede plaats voor Sweeck.

Herbeleef de cross hier.

Uitslag:

1. Wout Van Aert (Lille/Vastgoedservice-Golden Palace) in 59:48
2. Kevin Pauwels 0:23
3. Laurens Sweeck z.t.
4. Lars van der Haar (Ned) 0:33
5. Tom Meeusen 0:47

Bekijk hier de volledige uitslag.