Jolien D'Hoore grijpt net naast medaille op WK: 'Zwaar ontgoocheld'
Net geen brons voor Jolien D'Hoore in Saint-Quentin-en-Yvelines Foto: AFP
Jolien D'Hoore is net naast het podium gevallen op het WK piste in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. Ze behaalde in het omnium de vierde plaats met 166 punten. Het goud ging naar de Australische Annette Edmonson, zilver was voor Laura Trott, brons voor de Nederlandse Kirsten Wild. 'Vorig jaar was ik blij met mijn vierde stek, nu is dat niet het geval', vertelt D'Hoore.

Het is een WK van net niet voor de Belgen voorlopig. Na de vierde plaats van Jasper De Buyst zaterdag in het omnium, moest ook Jolien D'Hoore vrede nemen met een vierde stek. 'Ik had op meer gehoopt', aldus D'Hoore. 'Ik ben zeer ontgoocheld, maar ik ga er hard voor blijven werken. Ik moet gewoon nog wat sterker worden zodat ik ook een groter verzet kan trappen.'

Na de eerste dag stond D'Hoore op een vierde stek in het klassement. Zondagochtend reed ze een sterke tijdrit en baanronde, twee keer vierde, en schoof ze op naar een derde plaats met vier punten voorsprong op de vierde in de stand, de Nederlandse Kirsten Wild die zaterdag het goud veroverde in de scratch.

In de afsluitende puntenkoers moest D'Hoore echter haar meerdere erkennen in de Nederlandse die telkens in de sprints sneller was en meer punten sprokkelde dan D'Hoore en zo het brons veroverde met 175 punten.

Het goud was voor de 23-jarige Australische Edmonson Annette die eerder op dit WK al de ploegachtervolging won. De Australische is geen onbekende in het omnium. In 2014 en 2013 veroverde ze brons, in 2012 zilver.