Eli Iserbyt is beste junior in Sluitingsprijs Oostmalle
Eli Iserbyt wint in Oostmalle Foto: BELGA
Eli Iserbyt heeft de Sluitingsprijs in Oostmalle bij de junioren op zijn naam geschreven. De Belgische kampioen haalde het voor de Nederlander Maik van der Heijden en Mitch Groot.

In het zand van Oostmalle was het Jarne Driesen die de beste start nam en een klein kloofje sloeg in de eerste ronde. Een groepje met de favorieten volgde na de eerste passage aan de finish op zo'n acht seconden.

Het was Iserbyt zelf die alleen in de achtervolging ging op zijn ploegmaat en hem ook ook wist in te halen. Even bleven ze samen, maar Driesen had het niet gemakkelijk om het tempo van de Europese en vicewereldkampioen te volgen. Halfweg koers reed Yserbyt dan ook al alleen aan de leiding en haalde hij het uiteindelijk met 22 seconden voorsprong op de Nederlanders van der Heijden en Mitch Groot, goed voor zijn 22e zege van het seizoen nadat hij zaterdag ook al won in Lebbeke.

Bij de nieuwelingen heerste Florian Vermeersch als vanouds en ging hij er vandoor in de eerste ronde. Hij haalt daarmee zijn 24e overwinning van het seizoen en won na een lange solo voor Arne Vrachten en Toon Vandebosch. Vermeersch maakt volgend jaar de overstap naar de junioren.