Tom Waes: ‘Eén reis zag Mieke niet zitten. ‘Denk aan je kinderen’, zei ze”
Tom Waes toekomstige vrouw. Foto: ISOPIX
Er is geen ontkomen aan: dit jaar trouwt Tom Waes (46) met zijn vriendin Mieke. De opnames voor het tweede seizoen van Reizen Waes kan hij alvast niet als excuus gebruiken, want die zitten er bijna op. 'Ik waagde me tussen drugskartels in Mexico en wilde beren in Alaska. Alleen voor Afghanistan kreeg ik geen toestemming van Mieke', zegt Waes in een interview met Het Belang van Limburg.

'Trouwens, mensen denken altijd dat het door mij komt dat ons huwelijk zo lang is uitgesteld. Maar geloof me, Mieke is óók verantwoordelijk voor de vertraging', zegt Waes.

Ook in zijn privéleven reist hij graag. 'Ik ben verslaafd aan reizen. Tijdens de kerstvakantie ben ik nog samen met Mieke weggeweest, een hele simpele vakantie aan een zwembad. Al heeft Mieke gezegd dat ze de volgende keer weleens iets avontuurlijks wil. Misschien kiezen we voor Spitsbergen, daar hebben voor Reizen Waes ook al eens gefilmd.'

'Meestal kiest de redactie een goede gids voor het programma, maar in Noord-Korea hadden we niet te kiezen. Bij elke stap die we deden kwam er commentaar. We moesten verplicht het standbeeld van Kim Jung-On gaan eren met bloemen. Het was tegen de regels als we het beeld slechts gedeeltelijk zouden filmen of fotograferen. Een pasgetrouwd koppel dat we er tegen het lijf liepen, durfde amper iets te zeggen uit schrik voor represailles. Soms zagen we dat gidsen zich even afzonderden met iemand die we wilden spreken, om goed af te stemmen wat ze wél en niet mochten zeggen. Ze hadden echter niet door dat wij die gesprekken ook konden opnemen omdat ze een microfoontje droegen', klinkt het in het interview.

Reizen Waes, zondag om 20.25 op Eén.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in