Fietsen gestolen: Deense ploeg kan niet meer koersen
Fabian Wegemann van het team Cult Energy Pro Cycling ( Foto: Photo News

De Deense wielerploeg Cult Energy Pro Cycling heeft de Ronde van de Haut-Var moeten verlaten omdat afgelopen nacht al hun fietsen werden gestolen. Ook hun deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad van volgend weekend komt in gevaar.

Dat laat de ploeg weten via hun website. ‘Het is verschrikkelijk’, zegt ploegleider Michael Skelde. ‘We hadden zelfs een auto geparkeerd bij de vrachtwagen om die te blokkeren, maar op een of andere manier moeten ze die auto hebben verplaatst en daarna het slot van de truck hebben vernield. Al onze fietsen, wielen en ander materiaal is gestolen. Nu is het wachten op de politie en het begin van het onderzoek. We zullen vandaag niet meer starten in de Ronde van de Haut-Var en ik betwijfel of we klaar zullen zijn voor de Omloop Het Nieuwsblad. Het is hopen op een mirakel.’

Plaag

Fietsendiefstallen zijn de laatste jaren een ware plaag in het peloton. Vorig jaar werden zestien fietsen van het Engelse Team Sky in aanloop van de Haut-Var gestolen. Ook bij Europcar, Lampre-Merida, Garmin en enkele andere ploegen werden in het verleden al fietsen gestolen tijdens rittenwedstrijden.