‘Saving Christmas’ slechtste film van 2014
Foto: rr

Het is nu officieel: ‘Saving Christmas’ van Kirk Cameron is de slechtste film van 2014. De film sleepte vier Razzies, de tegenhangers van de Oscars, in de wacht.

De Golden Raspberry Awards, beter gekend als de Razzies, bekronen elk jaar daags voor het Oscar-evenement de slechtste filmprenten uit Hollywood. Ditmaal zorgde de 35ste editie voor verrassingen. Zo kreeg ‘Transformers 4: The Age of Extention’ nog 7 nominaties maar verzilverde de prent daarvan slechts twee: die van slechtste regisseur voor Michael Bay en van slechtste mannelijke bijrol voor Kelsey Grammar. Die laatste was ook genomineerd voor zijn rollen in ‘Expendables 3’, ‘Think Like a Man’ en ‘Legends of Oz’.

Cameron Diaz werd bekroond als slechtste actrice in ‘The Other Woman’ en ‘Sex Tape’, Slechtste Vrouwelijke Bijrol was voor Megan Fox in ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’.

Maar de ‘winnaar’ van de avond was dus ‘Saving Christmas’, dat vier trofeeën mee naar huis mocht nemen. Naast die van slechtste film, ook voor slechtste acteur (Kirk Cameron), slechtste duo (Cameron en zijn ego) en slechtste scenario.

De enige die gespaard bleef, was Ben Affleck. Hij won in 2003 nog de Razzie voor slechtste acteur in ’Gigli’, maar doet nu volgens de jury ‘veel betere dingen’ met ‘Argo’ (Oscar in 2013) en het kassucces ‘Gone Girl’.

Volg de Oscarceremonie zondagnacht rechtstreeks op standaard.be.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in