Droog en zonnig intermezzo
Foto: AP

Het blijft zondagmiddag droog met flinke zonnige perioden. De maximumtemperaturen bedragen 3 graden in de Hoge Venen en 5 tot 8 graden in de andere regio’s. De wind waait matig, aan zee krachtig uit zuid tot zuidwest.

Zondagavond neemt de bewolking toe vanuit het westen, later gevolgd door regen. In de Ardennen valt de neerslag onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw, bij minima tot min 2 op de Hoge Venen en 2 tot 5 graden elders. Er staat een vrij krachtige zuidelijke wind, aan de kust is het zelfs stormachtig met pieken tot 90 km/u.

Maandagochtend trekt de neerslag snel naar Duitsland weg. Nadien volgen opklaringen vanuit het westen, later gevolgd door buien. In Hoog België gaat het om winterse buien. De zuidwestenwind waait matig, aan zee krachtig. De maxima liggen op 3 graden op de hoogste toppen van de Ardennen en 6 tot 9 graden in Laag- en Midden België.

Van dinsdag tot en met zaterdag blijft het wisselvallig met opklaringen maar ook perioden met regen en in Hoog België soms om winterse neerslag. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden in Laag- en Midden België en rond 4 graden in Hoog België. Tijdens de nachtelijke opklaringen kan het licht vriezen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in