NMBS boos op ‘spoorlopende’ Lies Lefever

Spoorwegnetbeheerder Infrabel heeft boos gereageerd op een foto van stand-upcomedian Lies Lefever die ergens in Vlaanderen over de treinsporen besloot te gaan wandelen. Lefever zette het beeld gistermiddag via Twitter en Instagram online, met als onderschrift ‘niet thuis proberen’. Een ‘smiley’ achter het zinnetje ontbrak, en misschien maar goed ook. Want spoorwegnetbeheerder Infrabel zag er de humor geenszins van in, zo blijkt uit een forse reactie van de Infrabel-woordvoerder op Twitter.

‘U geeft een compleet fout signaal. In 2015 jammer genoeg 9 doden door ‘spoorlopen’ waarvan de helft minderjarigen’, zo reageerde Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken kribbig. Infrabel en ook de NMBS trachten al jaren via tal van campagnes te voorkomen dat mensen zich op de treinsporen wagen.

Ook andere Twitter- en Instagram-gebruikers reageerden fel en suggereerden de NMBS Lefever te beboeten. Spoorlopen is immers strafbaar. Maar dat laatste lijkt niet te kunnen gebeuren, vermits niemand van het spoorwegpersoneel Lefever ter plaatse betrapte, wat nodig is om een proces-verbaal te kunnen opstellen. ‘Laat Lefever eens praten met treinbestuurders die ongewild iemand hebben aangereden’, zo werd ook nog gesuggereerd.

Lefever zelf reageerde gisteravond ietwat boos op de kritiek aan haar adres. Volgens haar was er ‘totaal geen gevaar’, en maakte ze de foto juist om aan te tonen ‘hoe stom het is’ om op de treinsporen te gaan staan. ‘Rake boodschap lijkt me, dus boodschap aangekomen’, zo zette ze nog op Twitter.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in