Een Nederlander heeft tijdens zijn huwelijksreis een val van een 1.200 meter hoge klif in Sri Lanka overleefd. De 35-jarige man was in de afgrond gevallen toen hij foto’s van zijn kersverse 31-jarige bruid aan het maken was. Hij zette een stap te ver achteruit.

De man kwam 40 meter lager terecht in een boom, wat waarschijnlijk zijn leven heeft gered. Zo’n 40 militairen kwamen er aan te pas om de Nederlander uit de boom te halen. Meer dan drie uur zat hij vast.

Op videobeelden is te zien hoe één van hen afdaalde aan een touw en ervoor zorgde dat de Nederlander omhoog kon worden getrokken.

Daarna moest hij nog over een 5,5 kilometer lang voetpad worden gedragen tot op een plek waar een helikopter de man kon afvoeren naar het ziekenhuis.

‘Hij heeft extreem veel geluk gehad dat hij in die boom terecht is gekomen’, zei een woordvoerder van het leger aan persbureau AFP. Volgens hem is de man buiten levensgevaar en is zijn situatie stabiel.

De klif in het nationaal park Horton Plains wordt ‘Worlds End’ genoemd en is een populaire toeristische trekpleister in centraal Sri Lanka.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in