VIDEO. Santini en Kortrijk dollen met zwak Westerlo
Foto: BELGA

KV Kortrijk had iets goed te maken na het verlies tegen Waasland-Beveren. Westerlo was het kind van de rekening en kreeg een 6-0 pandoering om de oren. Ivan Santini scoorde liefst vier keer voor de Kerels.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Westerlo kon gedurende een vijftal minuten de thuisploeg tegen het eigen doel drukken, maar voor de rest was Kortrijk in de eerste helft baas. Na een kwartier stond doelman Koen Van Langendonck nog in de weg bij een schot van Ivan Santini, twee minuten later was het wel raak voor de spits. Santini kopte de 1-0 fijntjes voorbij de Westerlo-doelman, en dat ondanks dat hij vastgehouden werd.

Na een klein halfuur was Santini daar opnieuw. Een knappe actie van Zarko Tomasevic leverde een uitstekende voorzet op richting Santini. Die devieerde zijn tweede goal van de match tegen de netten. Nog voor rust werd het 3-0. Deze keer was Teddy Chevalier de afmaker. Via Van Langendonck en de paal verdween de bal in doel.

Santini en Chevalier heersen

Westerlo-coach Harm van Veldhoven hield zijn spelers uit de kleedkamer maar ook na de pauze konden de Kempenaars geen vuist maken. Santini zette zijn geweldige match gewoon door met zijn derde van de avond, op aangeven van Chevalier. De Kerels bleven kansen creëren en een kwartier voor tijd stond de 5-0 op het bord. Santini trof voor de vierde keer raak, zij het met een gelukje.

De lijdensweg van Westerlo was nog niet voorbij. Vrijwel meteen na de 5-0 stond het al 6-0. Chevalier sneed naar binnen en trapte laag in de korte hoek zijn tweede van de avond binnen. Afgang voor de Kempenaars.

Opvallend: Ivan Santini scoorde vier goals en heeft nu dertien doelpunten achter zijn naam. Daarmee is de spits de nieuwe topscorer aangezien hij beter doet dan Laurent Depoître en Diaby.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Belangrijkste fases:

15’ Santini kapt zich in de zestien knap vrij en trapt laag naar doel. Van Langendonck redt met één hand.

17’ GOAL. Maton gooit een vrije trap in het pak. Santini wordt bij de trui getrokken, maar kan de bal toch mooi in het hoekje koppen. Kortrijk op voorsprong!

26’ Apau snijdt naar binnen en haalt dan hard uit. Henkinet pakt in twee keer.

27’ GOAL. Goeie actie van Tomasevic. Hij omspeelt twee tegenstanders op de flank en brengt de bal voor doel. Santini staat op de goede plaats en devieert de bal voorbij Van Langendonck.

36’ GOAL. Chevalier glipt door de buitenspelval. Zijn schot naar de verste hoek wordt nog geraakt door Van Langendonck, maar uiteindelijk gaat de bal via de paal binnen.

46’ Een heel opvallend tafereel tijdens de rust. De spelers van Westerlo hebben de kleedkamer niet opgezocht. Volgens coach van Veldhoven zouden zijn spelers hun truitje niet genoeg hebben nat gemaakt tijdens de eerste helft.

52’ GOAL. Chevalier legt vanop de achterlijn de bal panklaar voor Santini, die zijn derde van de avond maakt.

64’ De Smet legt af voor Santini, die zijn vierde van de avond kan maken, maar Van Langendonck rekt zich volledig uit en redt met één hand.

73’ GOAL. Matton ziet Santini vrij staan, die nu wel zijn vierde kan maken, zij het met een gelukje. De bal caprioleert via een been over Van Langendonck.

75’ GOAL. Chevalier snijdt naar binnen en trapt laag in de korte hoek. Westerlo wordt compleet afgeslacht!