Terwijl leider PSV Eindhoven zondag op speeldag 24 in Nederland rode lantaarn FC Dordrecht opzijzette met 3-0, bleef eerste achtervolger Ajax bij Willem II steken op een 1-1 gelijkspel. De kloof met de Eindhovenaars is nu al 14 punten. Bij Willem II speelde Stijn Wuytens de hele wedstrijd, zijn broer Dries en reservedoelman David Meul keken toe van op de bank.

Arkadiusz Milik, donderdag nog de maker van de enige treffer tegen Legia Warschau in de Europa League, opende de score na 37 minuten, maar Ali Messaoud scoorde in de 52e minuut de gelijkmaker. Willem II staat na 24 speeldagen op een mooie negende plaats in de Eredivisie met 31 punten.

Ook Heerenveen blijft het goed doen. In het Friese duel tegen FC Groningen trok Heerenveen, met Stefano Marzo de hele match op het veld, aan het langste eind (3-1). Marzo en co ruiken stilaan de top vijf. Met 38 punten tellen ze slechts één puntje minder dan PEC Zwolle, de vijfde in de Eredivisie die overigens zaterdag met 3-2 verloor van ADO Den Haag.

Feyenoord maakte in de Rotterdamse derby tegen Excelsior een 0-2 achterstand goed en won met 3-2. Tom van Weert had er na een halfuur al twee inliggen voor Excelsior. Na de pauze ging grote broer Feyenoord via goals van Colin Kazim-Richards, Jens Toornstra en Lex Immers echter op en over Excelsior.

Gek slot bij ADO

ADO Den Haag pakte zaterdag de volle buit gepakt tegen het PEC Zwolle van coach Ron Jans (ex-Standard). Het werd een overwinning met een knotsgek slot. In de 91e minuut scoorde Zwolle nog de gelijkmaker, maar twee minuten later viel de 3-2 alsnog. De winning goal kwam er via Kramer, voordien scoorden Alberg en Wilson Eduardo voor ADO. Voor PEC Zwolle maakten Rienstra en Saymak de goals. Bij de Hagenaren speelde Timothy Derijck de hele match.

ADO Den Haag telt nu 27 punten. Met een mooie 10 op 12 bevindt ADO zich nu al op een veiligere 13e plaats in het klassement.

Uitslagen:

Vrijdag

NAC - Cambuur 2-1

Zaterdag

ADO Den Haag - PEC Zwolle 3-2
Go Ahead Eagles - AZ 0-2
Heracles - Utrecht 1-1

Zondag

Heerenveen - Groningen 3-1
PSV - Dordrecht 3-0
Twente - Vitesse 1-2
Willem II - Ajax 1-1
Feyenoord - Excelsior 3-2

Bekijk hier de stand in de Eredivisie.