Vierde man sterft na lawine in de Zwitserse Alpen
Foto: EPA

Een vierde man is overleden na de lawine in de Zwitserse Alpen. Drie slachtoffers, allen Italiaanse skiërs, stierven zaterdag al toen ze naar het ziekenhuis gebracht werden. Een vierde man is zondag gestorven, meldt de Zwitserse krant Blick.

De vijf Italianen waren aan het skiën in de grensstreek tussen Zwitserland en Italië toen ze rond 13.40 uur werden gegrepen door een lawine in de buurt van de col du Grand Saint-Bernard in het kanton Valais. De vijf werden levend teruggevonden, maar vier onder hen werden met helikopters naar nabijgelegen ziekenhuizen overgebracht. Drie van hen bezweken onderweg naar het ziekenhuis, twee vrouwen van 51 en 52 jaar oud en een man, ook een vijftiger.

Het vierde slachtoffer kon nog gereanimeerd worden, maar hij stierf in de loop van de nacht, deelt een politiewoordvoerder aan de Zwitserse krant Blick mee.

De slechte weersomstandigheden met krachtige wind en dikke mist bemoeilijkten de zoektocht, vooral voor de helikopters die ver van de plaats van het ongeval moesten landen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in