Galliano geeft strijd tegen Dior nog niet op
Foto: REUTERS

John Galliano heeft dan ondertussen wel een nieuwe topjob, maar hij is nog niet klaar om het verleden te laten rusten. De ontwerper tekent beroep aan tegen een uitspraak in zijn rechtszaak tegen het Franse modehuis Dior.

Galliano had het modehuis dat hem in 2011 aan de deur heeft gezet een onrechtmatig ontslag verweten. De ontwerper was immers onder invloed van drank en drugs toen hij een joods paar antisemitische verwijten naar het hoofd had geslingerd, en een verslaving wordt in Frankrijk als een ziekte gezien.

De ontwerper, sinds kort aan de slag als creatief directeur bij Maison Margiela, benadrukte ook dat zijn voormalige werkgevers op de hoogte waren van zijn verslavingen, maar dat was voor de Parijse rechter niet voldoende om hem in zijn gelijk te stellen: de klacht werd afgewezen en Galliano werd veroordeeld tot het betalen van een symbolische euro.

Zijn advocaat, Chantal Giraud-van Gaver (Coblence & Associés), maakte echter aan Women’s Wear Daily bekend dat Galliano alsnog beroep heeft aangetekend tegen de uitspraak van de Parijse arbeidsrechtbank. ‘Gezien de termijnen voor het Parijse Hof van Beroep, zou de zaak ten laatste in 2017 behandeld moeten worden.’