UAntwerpen: ‘Pornofilmpje is blijkbaar weggehaald’
Foto: rr

De Universiteit Antwerpen lijkt haar slag thuis te halen in de strijd tegen een minstens deels op universitaire grond opgenomen seksfilmpje dat op verschillende websites was verschenen. Volgens UAntwerpen zijn de filmpjes intussen weggehaald en is de kous daarmee wellicht af.

Maandag berichtteDe Standaard dat op het internet een expliciet filmpje was opgedoken, dat klaarblijkelijk was opgenomen op publiek toegankelijke terreinen van de Antwerpse universiteit. In het filmpje kwamen gebouwen en het logo van de universiteit duidelijk in beeld. De universiteit beschouwde dat als een schending van haar eer en reputatie en vroeg de aanbieders om het te verwijderen, om zo een juridische klacht te vermijden.

‘We hebben kunnen vaststellen dat de filmpjes, die op meerdere websites stonden, zijn weggehaald’, zegt woordvoerder Peter De Meyer woensdag. ‘Van een aantal domeinbeheerders kregen we daar bevestiging van. We hadden ook Kim Holland Partners (de producent, red.) gecontacteerd. Van hen hebben we voorlopig geen antwoord ontvangen, maar ook op hun website is het niet meer te vinden.’

‘Wat ons betreft is de kous daar min of meer mee af, al hopen we nog op definitieve bevestiging. We gaan het nog wel in de gaten houden’, aldus nog De Meyer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig