Nog honderd mensen maken kans om deel te nemen aan Mars One, het project waarbij een groep mensen naar de rode planeet wordt gestuurd. Daarbij zit een man uit Antwerpen: de 42-jarige Bradley Moore.

Bradley Moore, die de hoofdrol in de Belgische film Four Roses speelde, stelde zich nog kandidaat om Mars te gaan koloniseren.

En met succes, want Bradley zit bij de laatste honderd kandidaten. Hij werd samen met 49 andere mannen en 50 vrouwen geselecteerd uit bijna 200.000 personen. De shortlist bestaat uit 39 Amerikanen, 31 Europeanen, 16 Aziaten, 7 Afrikanen en 7 mensen uit Oceanië.

In de volgende fase blijven er 24 kandidaten over. Zij zullen dan in groepjes van vier beginnen aan de opleiding en fysieke testen. De organisatie achter Mars One gaf aan de meeste kandidaten ook al punten, maar op het profiel van Bradley werden die nog niet meegegeven. Een Deen voert de lijst aan. Een overzicht van de 100 laatste kanshebbers staat op de website van Mars One.

In 2025 wil Mars One een ruimtekolonie stichten op de rode planeet. De eerste bewoners zouden er na een intensieve training in 2024 naartoe worden gestuurd, om nooit meer terug te keren. Het Mars One-project werd in 2013 gelanceerd door de Nederlandse ingenieur Bas Lansdorp.