De vaakst voorkomende klachten over datingsites
Foto: AFP

Wie op zoek gaat naar een partner, maakt daarvoor steeds vaker gebruik van een datingsite. Toch loopt zoiets niet altijd op wieltjes, zo blijkt uit een Nederlands klachtenoverzicht.

De tijd dat men meewarig naar datingsites keek, ligt al een tijdje achter ons. Wie een lief versiert via zo’n site pakt daar nu gewoon mee uit. Zich schamen hoeft al lang niet meer. De cijfers bewijzen ook dat de sites steed meer mensen bij elkaar brengen. In Nederland vindt ruim 13 procent nu zijn partner via internet, tien jaar geleden was dat nog geen 2 procent, weet de Nederlandse nieuwssite NRC Q.

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn op die datingsites. NRC Q deed navraag bij Klacht.nl, die klachten verzamelt van verschillende in Nederland actieve datingsites. Wat blijkt: tussen de liefdesbits en -bytes schuilt ook heel wat onvrede en frustratie.

Vorig jaar kreeg Klacht.nl 911 klachten binnen, dat zijn er bijna drie per dag. De vaakst genoemde klacht gaat over nepprofielen. Die kunnen je bijvoorbeeld naar een andere, betalende site leiden. Maar ook het feit dat je persoonlijke gegevens ineens openbaar staan of dat anderen een nepaccount met jouw gegevens hebben opgezet, is er veel onvrede.

Lees het volledige artikel op NRC Q.