VIDEO. Sels bezorgt Gent punt door penalty te pakken in laatste minuut
Doelman Matz Sels werd de held van de dag bij de Buffalo’s Foto: Photo News

Charleroi en AA Gent hebben elkaar op een logisch 0-0 gelijkspel gehouden op speeldag 26 van de Jupiler Pro League. Veel slordigheden en weinig kansen degradeerden de match tussen twee Play-Off 1-kandidaten tot een gedrocht. In de 93ste minuut kregen de Carolo’s nog een strafschop, maar Neeskens Kebano besloot tot twee keer toe op doelman Matz Sels. Met een puntje schieten beide ploegen maar weinig op.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

AA Gent moest met Renato Neto (geschorst), Brecht Dejaegere en Laurent Depoitre (allebei geblesseerd) enkele belangrijke pionnen missen op verplaatsing bij Charleroi. In de spits kreeg David Pollet voor het eerst in vijftien matchen nog eens een basisplaats. Thuistrainer Felice Mazzu koos dan weer voor de verwachte elf.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

AA Gent

De wedstrijd ging om een plekje in Play-Off 1, want Gent zweeft net binnen en Charleroi net buiten de magische grens van de bovenste zes. Bovendien kon de winnaar een wel erg goede zaak doen: behalve Racing Genk had niemand van de ploegen uit de top zes zijn wedstrijd kunnen winnen. Maar die druk werkte kennelijk verlammend. De eerste helft bracht vooral veel slordigheden, weinig kansen en slecht voetbal. Opschrikken deed het publiek op Mambourg pas toen Damien Marcq net voor de pauze als een duiveltje uit een doosje opdook voor Gent-doelman Matz Sels, maar die laatste had een prachtige save in petto.

Twee keer Gent vlak na rust

In de eerste helft had thuisploeg Charleroi voorzichtig overwicht gehad, maar na de koffie was dat wel even anders. Nog binnen de vijf minuten staken de Buffalo’s twee keer de neus aan het venster. Eerst haakte Pollet zich goed voorbij zijn belager. Zijn lage knal werd echter goed gered door doelman Penneteau. Enkele minuten later was het na een missertje van Willems aan die andere ex-Carolo: Danijel Milicevic mocht na een slim afleggertje uithalen, maar ook bij hem lag Penneteau in de weg.

Na die korte periode van opwinding ging het stormpje echter weer liggen. Gent en Charleroi kwamen allebei nog aan beloftevolle aanvallen, maar ontbeerden de zuiverheid om die uit te spelen. Een actie van de verder onzichtbare Moses Simon, die de achterlijn haalde maar er daarna geen medespeler meer kon uitpikken, vormde samen met een schot van invaller Benito Raman nog het schaarse hoogtepunt van de partij. Tenminste, tot een hoekschop in de 93ste minuut. Een bal die op de dwarsligger gekopt werd, belandde in de scrimmage voor doel voor de voeten van Neeskens Kebano. Die werd echter neergehaald door Rami Gershon. Penalty voor Charleroi, waar Kebano zich zelf achter de bal zette. Hij trapte echter zwak op Matz Sels, en ook in de herneming besloot hij op de Gentse goalie.

De wedstrijd eindigde op een logisch 0-0 gelijkspel. Door de puntendeling laten beide ploegen het na een goede zaak te doen in Play-Off 1, maar houden ze wel gelijke tred met de concurrentie.

Herbeleef de match hier van fase tot fase!

Bekijk hier alle opstellingen!

Opmerkelijk: Van de bovenste acht in het klassement kon enkel Genk winnen.

Belangrijkste fases:

43’ Tainmont laat Vitas ter plaatse en schudt dan een loepzuivere voorzet uit de pantoffels. Damien Marcq spurt door naar de tweede paal en haalt dan uit met rechts. Iedereen zag de bal in doel maar Matz Sels pakt uit met een sublieme reflex. Zo blijft de stand 0-0.

48’ David Pollet draait zich goed vrij en haalt dan hard uit. Doelman Penneteau gaat goed plat en tikt de lage schuiver van Pollet in hoekschop. AA Gent heeft in deze twee minuten al meer laten zien dan gedurende de hele eerste periode.

52’ Penneteau moet zich voor de tweede maal reppen. Willems begaat een missertje en Milicevic mag op doel trappen. De thuisgoalie keert de lage schuiver van de middenvelder. De tweede helft levert meer actie op dan de eerste periode.

90+3’ Gershon tikt Neeskens Kebano neer in de slotminuut. Ref Vertenten legt de bal op de stip. Neeskens Kebano zet zich zelf achter de bal. Hij trapt op doelman Matz Sels en ook in de herneming raakt hij niet voorbij de Gentse goalie. De doelman van AA Gent is de held van de avond.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in