Aan een busstation in Damaturu, de hoofdstad van de Nigeriaanse deelstaat Yobe (noordoosten), zijn zondag zeven doden en 32 gewonden gevallen nadat een vrouw zich had opgeblazen. Dat melden de politie en verschillende getuigen. De zelfmoordaanslag wordt toegeschreven aan de islamistische terreurorganisatie Boko Haram.

Volgens getuigen had de vrouw haar bommengordel tot ontploffing gebracht in een drukbezochte kruidenierszaak onder het busstation.

De aanval werd nog niet opgeëist. Maar de manier van werken doet vermoeden dat de aanslag het werk is van de terreurorganisatie Boko Haram, die erg actief is in het noordoosten van Nigeria.

Boko Haram, dat een eigen islamitische staat wil oprichten in het noorden van Nigeria, is al maanden bezig aan een militaire en territoriale opmars. De terreurorganisatie controleert momenteel steden in een gebied dat ongeveer even groot is als België.

De aanvallen van Boko Haram hebben sinds 2009 al aan meer dan 13.000 mensen het leven gekost. Meer dan een miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het geweld.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in