VIDEO. Club Brugge en Lokeren houden elkaar in evenwicht
Foto: BELGA

Club Brugge speelde niet zijn sterkste partij en kwam in de thuiswedstrijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lokeren. Club verzuimt zo te profiteren van het puntenverlies van Anderlecht.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Nog voor de aftrap van Club Brugge-Lokeren kreeg de thuisploeg al slecht nieuws te verwerken: Victor Vazquez sukkelde weer met zijn knie - het zou gaan om een spier achteraan in de knieholte - en moest in laatste instantie afhaken voor de match. Boli Bolingoli, die met twee doelpunten indruk had gemaakt in de beker tegen Cercle, was zijn vervanger. Ook Claudemir kwam centraal op het middenveld in het team in plaats van Ruud Vormer, die rust kreeg met het oog op Aalborg.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Club Brugge

Lokeren

Het was evenwel Lokeren dat het best van start ging in het Jan Breydelstadion. Het voetbalde in het eerste halfuur simpelweg beter dan de competitieleider en versierde zo enkele halve kansjes en corners. Op één van die hoekschoppen klom het op voorsprong. Hans Vanaken troefde met het hoofd drie spelers van Club Brugge af, de IJslandse verdediger Ingason kreeg de bal voor de voeten en leek te scoren, maar zijn poging werd van de lijn geveegd. In de rebound stond verdediger Mijat Maric echter op de goede plek: 0-1.

Ook na de openingstreffer kwam het betere spel van Lokeren. Denis Odoi krulde een verre bal maar nipt over de verste winkelhaak. Op het halfuur herpakte Club Brugge zich echter onder impuls van een alweer bedrijvige José Izquierdo, die twee keer dreigde met een individuele actie. Evenveel keer stak doelman Davino Verhulst er echter een stokje voor.

Bij de rust weer slecht nieuws op blessurevlak voor Club Brugge. De in vorm verkerende Izquierdo had iets gevoeld in de bil en moest noodgedwongen vervangen worden door Lior Refaelov, die zijn eerste speelminuten pakte sinds zijn blessure. Maar de inbreng van de Israëliër deed blauw-zwart wel een stuk beter voetballen.

Tempoverhoging Club

De thuisploeg verhoogde zo stelselmatig de druk op het doel van Verhulst en zag dat ook vertaald in kansen. Eerst werd een doelpunt van Felipe Gedoz nog (terecht) afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Bolingoli, maar daarna was het toch kassa. Killian Overmeire dacht dat ref Alexandre Boucaut gefloten had, stopte met spelen en zag Claudemir met de bal aan de haal gaan. De Braziliaan gaf gepast af aan Tom De Sutter, die na een slimme loopactie ook knap afwerkte: 1-1. Club voelde dat er meer inzat en bleef het tempo hoog houden. Gedoz kon nog twee keer uithalen, maar het zijnet en Verhulst voorkwamen de 2-1.

Club Brugge moest het tempo echter weer laten zakken en zo kwam Lokeren terug in de wedstrijd. Mbaye Leye scoorde in het slot ei zo nog na mistasten van Ryan, maar zijn kopbal werd van de lijn geveegd door invaller Nikola Storm. Diezelfde Storm had in blessuretijd nog de absolute held kunnen worden aan de overkant. De youngster was alleen doorgebroken, maar trapte pal op de goed uitgekomen Verhulst.

Door het gelijkspel blijft Club Brugge vier punten voorsprong houden op eerste achtervolger Anderlecht. Lokeren is achtste. AA Gent kan later vanavond het enige team van de top-zes worden dat zijn wedstrijd weet te winnen.

Herbeleef de match hier van fase tot fase

Bekijk hier alle opstellingen

Belangrijkste fases:

17’ Club heeft nu ook z’n eerste trap naar doel. Izquierdo benut zijn snelheid en vindt Gedoz aan de overkant. Die Braziliaan kapt naar zijn linker en draait de bal naar de verste paal. Verhulst ziet het leer via een Lokers been over zijn doel waaien.

22’ GOAL! En daar is de voorsprong voor Lokeren! De Pauw met de corner, Vanaken kopt door en Ingason waagt zijn kans. In eerste instantie werkt Bolingoli de bal van de lijn, recht in de voeten van Maric. De centrale verdediger neemt het cadeautje aan en laat Ryan geen schijn van kans. 0-1 voor Lokeren.

28’ Aan de rand van de zestien probeert Odoi de bal voor doel te gooien, maar zijn poging wordt afgeblokt door Gedoz. In tweede instantie waagt hij dan maar gewoon zelf zijn kans, maar zijn poging gaat nipt over de verste kruising.

33’ Izquierdo houdt met de elleboog Koen Persoons af en haalt dan uit met zijn rechter. Davino Verhulst gaat uitstekend naar de grond om de bal uit de rechterbenedenhoek te tikken.

44’ Aan de rand van de zestien pakt Meunier uit met een plaatsbal met de buitenkant van zijn rechtervoet. Verdienstelijk, maar Verhulst kent er weinig problemen mee.

60’ GOAL! Net op het uur is daar de verdiende gelijkmaker van Tom De Sutter, want Club maakt al een hele poos jacht op dat doelpunt. Claudemir zet met een simpel steekpasje De Sutter helemaal alleen voor Verhulst, en de spits maakt het koelbloedig af: 1-1.

67’ Gedoz en Refaelov luiden en roffelen de aanvalstrom bij Club de laatste minuten. Een mooie combinatie belandt voor de voeten van de Braziliaan, maar zijn vluchtschot wordt gepareerd door Verhulst.

86’ Op een hoekschop van Abdoul gaat Ryan onder de bal door. Leye zet er zijn hoofd tegen, maar Storm veegt de bal van de doellijn.

90+1’ Opschudding aan beide kanten. Eerst gaat Mechele de mist in nadat hij het leer zomaar cadeau geeft aan Vanaken, maar de middenvelder doet er niets mee. Dan zijn we opeens snel aan de overkant. Storm gaat alleen op Verhulst af, maar de goalie van Lokeren solliciteert naar de trofee van Man van de Match.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in